Doodle City - Bordspel

Vanaf 8 jaar
1 - 6 spelers
+/- 30 min
13 x 13 x 4 cm
Bluf:
1 sterren
Geluk:
5 sterren
Tactiek:
3 sterren
€ 12,99
Beschikbaarheid: Op voorraad

Het spel

Bouw een eigen stad

Doodle City is een vlot familiespel, waarin je een netwerk van wegen tekent. Daarmee scoor je punten voor onder andere hotels, winkels en taxi's.

Elke ronde worden een aantal dobbelstenen gegooid. Iedere speler kiest er één. Deze bepaalt in welk vakje je moet tekenen. Kun je niet, dan ontstaat er vervuiling in je stad. Het spel eindigt als een speler het meest waardevolle gebouw scoort of zijn laatste boom verliest (zijn stad is dan volledig vervuild).

Omdat de beginsituatie deels willekeurig wordt bepaald, is het spel altijd anders.

Tactische speeltip(s)

Pas op met het scoren van het meest waardevolle gebouw als je niet de meeste punten hebt. Hou bij de keuze voor een dobbelsteen niet allen rekening met je eigen stad, maar ook met die van de andere spelers. Op die manier kun je ze wellicht aan vervuiling helpen. Je mag in elk vakje maar 1 keer tekenen, dus overweeg goed of je voor de korte of lange termijn gaat.

geen
Familiespel met puzzelelement. Teken een netwerk van wegen en scoor punten voor hotels, winkels en taxi's. Voorkom ondertussen vervuiling. Altijd anders door variabele startopstelling. Overal te spelen!
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
  • Recente Zoekopdrachten
  • carcassonne 7
  • kolonisten 8
  • dominion 3
  • Catan big game 23