La Granja - Bordspel

Vanaf 12 jaar
1 - 4 spelers
+/- 120 min
31,5 x 22,6 x 7,2 cm
Geluk:
1,5 sterren
Planning
4,5 sterren
Tactiek
4 sterren
€ 39,99
Beschikbaarheid: Op voorraad

Het spel

Je bezit een erf op Mallorca en probeert het tot een Granja te laten uitgroeien. Je breidt je erf uit, produceert olijven, graan en druiven, en houdt varkens. Deze producten kun je tot waardevolle goederen veredelen. Je levert deze aan marktkarren of ambachtsgebouwen. Zo scoor je op verschillende manieren overwinningspunten.

Je kunt je kaarten op 4 verschillende manieren spelen: als marktkar, hulp, akker of erfuitbreiding. Omdat je deze allemaal nodig hebt, zijn de keuzes zeer uitdagend. Dobbelstenen bepalen uit welke opbrengsten je in een ronde kunt kiezen. Ten slotte lever je producten van je erf aan de verschillende ambachtsgebouwen in de stad of aan je eigen marktkarren. Zo vergroot je niet alleen je voorraad overwinningspunten, maar ook je marktpositie en je actiemogelijkheden.

La Granja is een zeer flexibel spel, waarin je enorme keuzevrijheid hebt. Daarnaast moet je echter omgaan met de grillen van kaarten en dobbelstenen.

Fascinerend spel voor de echte liefhebbers!

Tactische speeltip(s)

Het is belangrijk om een "motortje" te bouwen. Als je overal extra acties voor nodig hebt, loop je snel achter de feiten aan.

Probeer de sterke punten van je erf te combineren. Heb je bijvoorbeeld veel akkers, kies dan hulpen die daar iets mee doen en zorg dat je de producten meteen levert.

Erfuitbreidingen lijken duur, maar geven belangrijke extra voordelen.

geen
Groot, strategisch bordspel. Breid je erf uit, produceer olijven, graan en druiven, en houd varkens. Verkoop deze en veredelde producten aan de stad of aan ambachtsgebouwen. Scoor jij de meeste punten? Met groot scala aan keuzemogelijkheden!
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
  • Recente Zoekopdrachten
  • carcassonne 7
  • kolonisten 8
  • dominion 3
  • Catan big game 23